Detail publikace

Matematický model teplotního pole při přesném broušení.

KOCMAN, K. PUTZOVÁ, I.

Český název

Matematický model teplotního pole při přesném broušení.

Anglický název

The mathematical model of temperature fields evolution in teh grinding process.

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

en

Originální abstrakt

During the grinding process a number of physical feature occur. The mathematical model relating the heat transfer between the grinding wheel, fluid and workpiece is presented.

Český abstrakt

Výsledky výzkumu procesu broušení s cílem eliminovat tvorbu nežádoucího reziduálního napětí v povrchové vrstvě.

Anglický abstrakt

During the grinding process a number of physical feature occur. The mathematical model relating the heat transfer between the grinding wheel, fluid and workpiece is presented.

Klíčová slova česky

termodynamický efekt, matematický model, broušení.

Klíčová slova anglicky

heat distribution, grinding, mathematical model

Rok RIV

2007

Vydáno

25.09.2007

Nakladatel

Kielce University of Technology and Metrology, Poland

Místo

Kielce, Poland

ISBN

978-83-88906-91-6

Kniha

Precision machining

Strany od–do

139–141

Počet stran

3

BIBTEX


@inproceedings{BUT21183,
  author="Karel {Kocman} and Ildikó {Csölle Putzová},
  title="The mathematical model of temperature fields evolution in teh grinding process.",
  booktitle="Precision machining",
  year="2007",
  month="September",
  pages="139--141",
  publisher="Kielce University of Technology and Metrology, Poland",
  address="Kielce, Poland",
  isbn="978-83-88906-91-6"
}