Array
(
    [obor_id] => 16557
    [motto] => Velké malé věci ("All things great and small")
    [motto_en] => 
    [nazev] => Fyzikální inženýrství a nanotechnologie
    [nazev_en] => Physical Engineering and Nanotechnology
    [zamereni_nazev] => bez zaměření
    [zamereni_nazev_en] => 
    [nazev_a_zamereni] => bez specializace
    [nazev_a_zamereni_en] => 
    [zkratka] => ---
    [lang_code] => cs
    [typ_studia] => D
    [typ_studia_en] => D
    [typ_studia_popis_sr] => doktorské
    [typ_studia_popis_sr_en] => doctoral
    [forma_studia] => P
    [forma_studia_en] => F
    [forma_studia_nazev] => prezenční
    [forma_studia_nazev_en] => full-time
    [popis_oboru] => Prohlubte znalosti z fyzikálních věd a inženýrství. Vytvořte tak „most“ mezi fyziky, konstruktéry a technology. Naučíte se používat metody současné fyziky pro řešení problémů v oblasti aplikované optiky, fyziky povrchů, nanostruktur a mikromechaniky materiálů. Při výzkumu budete využívat nejmodernější zařízení Středoevropského technologického institutu v Brně (CEITEC). A samozřejmě absolvujete dlouhodobý pobyt na zahraniční univerzitě nebo instituci, třeba na TU Wien, Weizmann Institute, nanoGune San Sebastian, University of Sttutgart nebo ETH Zürich. A budete podílet na spolupráci s předními high-tech firmami, nejen v ČR.

Po dokončení studia budete připraveni na vědecko-výzkumnou činnost ve výzkumných institucích nebo na univerzitách. Můžete zaujmout vysoké pozice v high-tech firmách či v týmech, které se v rámci moderního trendu souběžného inženýrství zabývají vývojem nových výrobků.
    [popis_oboru_en] => 
    [fakulta_id] => 4
    [program_id] => 8788
    [ustav_name] => Ústav fyzikálního inženýrství
    [ustav_url] => https://www.fme.vutbr.cz/fakulta/struktura/pracoviste/ufi
    [ustav_url_en] => https://www.fme.vutbr.cz/en/fakulta/struktura/pracoviste/ufi
    [delka_studia] => 4
    [pocet_rocniku] => 4
    [delka_studia_slovo] => roky
    [delka_studia_slovo_en] => years
    [titul] => Ph.D.
    [fakulta_zkratka] => FSI
    [typ_studia_odkaz_seznam] => doktorské-studium
    [typ_studia_odkaz_seznam_en] => doctoral-study
    [nazev_wraped] => Fyzikální inženýrství 
a nanotechnologie [nazev_wrapped] => Fyzikální inženýrství
a nanotechnologie [nazev_wraped_en] => Fyzikální inženýrství
a nanotechnologie [nazev_wrapped_en] => Fyzikální inženýrství
a nanotechnologie [vyuka_na_ustavech] => Array ( [153] => Array ( [ustav_id] => 153 [zkratka] => ÚFI [nazev] => Ústav fyzikálního inženýrství [url] => https://www.fme.vutbr.cz/fakulta/struktura/pracoviste/ufi ) ) [metriky] => Array ( [1] => Array ( [hodnota] => 16 [popis] => studentů oboru v aktuálním období ) [2] => Array ( [hodnota] => 27 [popis] => úspěšných absolventů za posledních pět let ) [3] => Array ( [hodnota] => 11 [popis] => absolventů na významných pozicích v high-tech firmách ) [4] => Array ( [hodnota] => 13 [popis] => absolventů na významných pozicích ve výzkumných institucích a na univerzitách ) ) [rocniky] => Array ( [1] => Array ( [text] => Máte za sebou výběr tématu disertační práce, a tím i svého školitele. S ním připravíte podrobný studijní plán – mimo jiné si vybíráte dva předměty obecného teoretického základu (matematika, fyzika), dva specializované předměty. Pátým povinným předmětem je anglický jazyk. Jedná se o minimální verzi studijního plánu, samozřejmě si můžete zapsat i další předměty. Výuka probíhá většinou formou konzultací nebo přednášek. Do konce úvodního roku studia složíte minimálně dvě zkoušky z vybraných předmětů včetně jazyka. Součástí studia může být také pedagogická praxe v obvyklé délce čtyři hodiny týdně. Na konci prvního ročníku probíhá hodnocení vašeho studia školitelem. Měsíčně získáváte základní stipendium ve výši 10 500 Kč, které se zvyšuje o 500 Kč při postupu do každého dalšího ročníku. [predmety_planu] => Array ( [Povinné] => Array ( [278316] => Academic English for Doctoral Studies (en) ) [Doporučené] => Array ( [278315] => Ab initio výpočty v materiálových vědách [278319] => Mikroskopie a analýza pomocí nabitých částic [278344] => Modelování termodynamické stability a fázových transformací [278361] => Fourierova transformace mřížek a kinematická teorie difrakce [278366] => Matematický aparát vlnové optiky [278377] => Pokročilá světelná mikroskopie - teorie zobrazení [278378] => Světelná mikroskopie [278381] => Víceúrovňové modelování materiálů [278387] => Matematika pro aplikace [278397] => Nanotechnologie [278401] => Organické nanostruktury na anorganických površích [278419] => Programování v Python [278421] => Rovnice matematické fyziky I [278423] => Rentgenová počítačová tomografie [278431] => Úvod do spektroskopie laserem buzeného plazmatu [278436] => Struktura hmoty [278443] => Vybrané kapitoly z teorie pevných látek [278458] => Vybrané kapitoly z biofotoniky [278459] => Vybrané kapitoly z nanofotoniky [278466] => Zobrazování a diagnostika nanostruktur ) ) ) ) [osobnosti] => Array ( [2034] => Array ( [tituly_pred] => prof. RNDr. [tituly_za] => Ph.D. [jmeno_prijmeni] => Jiří Spousta [esence_obor] => ) ) )